Ayat Seribu Dinar




:: Ayat Seribu Dinar ::
Mafhumnya: Barangsiapa yang bertakwa kepada Allah, nescaya Allah akan lepaskan ia dari masalah hidup Dan diberikannya rezeki dari sumber yang tidak diduga. Dan barangsiapa yang bertawakkal kepada Allah, nescaya Allah akan mencukupkan keperluannya. Sesungguhnya Allah melaksanakan urusan ( yang dikehendaki ) Nya. Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu.

rancang

setiap perkara yang kita nak buat mesti kena rancang dulu kan..
kalu tak huru-hara.. pastu mula ar penin pala..
satu persatu benda yang kita nak buat tu tercicir,
tup2 tak selesai langsung..

dari kecik lagi ummi mmg dah ajar buat list..
tak yah tulis dalam kertas, tapi dah set dalam kepala..

pagi2, dah sah kena bangun awal untuk solat subuh.
-kemas katil
-basuh muka
-ambil wuduk
-solat

pastu p dapur buat breakfast pula..
-minum susu/
-makan roti/ cornflakes..
-basuh sudu/cawan/pinggan


abah siap buat jadual untuk kami adik-beradik..
dah degil sangat.. huhu..
ikutkan semua tu common sense je kan.. mmg patut buat..
tapi kenapa tak semua org dapat merancang &
buat sendiri semua perkara asas tu eh..
kerana didikan family atau diri sendiri?


Info: Aku rancang nak tulis panjang lebar, nak luah segala isi hati.. tapi setiap perancangan yang dibuat , tak semestinya terlaksana kan.. hmmmm..

++ThiNkinG++

hmm esok aku last day kat bekerja di 7 Eleven...
aku akan tinggalkan segala-galanya...
dunia ke-2 aku adalah 7 Eleven..
semua org tak percaya aku nak benti..
semua ingat aku main-main je..
iskhh betul ke tindakan aku nih ?
aku tak ada rezeki nak jadi Store Manager..

++berfikir sejenak++

it's ok what.. skrg ni aku dah Asisstant Store Manager..
satu tahap yang cukup membanggakan buat diriku sendiri..
tak pe la aku berkorban untuk family tercinta..
untuk kepentingan aku jugak..
mana tau rezeki aku yang lebih baik ada tempat lain ..
Insya-Allah..

air muka mmg tak sedih langsung..
tapi kalau aku ingat satu-persatu setiap kerja yang aku pernah buat..
dan selepas ni aku takkan buat dah...
air mata mmg menitik..
kawan-kawan aku pon di kalangan managers dan staff 7E je..

2-3 minggu ni aku keje shift petang.. dan minggu ni shift pagi..
aku bangun mmg awal ..
siap leh masak & basuh baju lagi..
bagus betul la..

nape la sblom ni aku susah nak bangun eh??


Info : Ummi mai dari Batu Pahat maybe Sabtu (7/4/2007) , pastu aku pindah terus bawak kete & lori angkut barang pada Hari Ahad ( 8/4/2007 )..

A Night To Remember

walaupun hanya lepak & makan-makan kat Mc D berjam-jam lamanya...
Aku rasa happy sangat...
Macam-macam yang kitorang bualkan..
Actually dah lama tak lepak sama, ye ar selama ni jupe kejap je..
Dia sangat bz, aku pon bz gak tapi ada gak curi masa jupe dia..
Time ni la kami berterus-terang..
Luahkan segalanya..
Apa yg aku pendam, tak puas hati bla..bla..
Citer abes laa..
Masing-masing ada idea & ada je nak cakap..
Rancang nak wat itu, nak wat ini..
Best sangat..
Balik umah 4 pagi.. huhu..
Bagusnya aku leh bangun kul 730 pagi..
bersiap nak p keje kul 9..
syiokkk p keje awal..
malam tadi hepi.. p keje pon hepi gak.. huhu

Jom Makan Steamboat!!



Info : free maa.. jom!!!

MEPS CASH

Dalam tempoh 30 min yang lepas, aku p lathe store nak beli barang dan bila di kaunter, aku nak le cuba gunakan perkhidmatan Meps Cash buat pertama kalinya.. Tetapi yang dukacitanya lepas je masukkan pin numbr, apa yang tetera pada mesin ialah Decline. Kebetulan aku x bwk cash money lebih & tak kuarkan duit..So, x dapat ar nak byr.. Tapi yang aku pasti sangat jumlah wang yang ada adalah RM100. Barang2 tersebut terpaksa le aku tinggalkan dengan muka yang tebal.



Then, aku p la ATM Machine yang terdekat p check.. Mmg sah! Ada RM100 dalam tu.. hampeh btol ar... Kad aku ke yang problem? Atau mesin kat situ prob? Kaunter aku nak byr tu pon 1st time terima customer byr pakai bankcard.. Tapi try kad mesin di kaunter lain pon decline gak.. Cam ner tu??





Lepas tambah nilai kat ATM Machine tu ada lagi ker yang aku kena buat??
Register kat mana2 ke? ntah.. aku tak tau ar..
Ada sapa yang tau? Meh explain kat aku jap..

Aku dah tak nak p The Store dah....
Aku keseorangan kat situ & dressing kemain melawa..
malunyeee... ihikss..
Pastu my dear mula la pot pet pot pet bising.. huhu..


***Pengajaran : Lenkali bawak duit lebih dalam wallet.. Tapi hati-hati ar plak ngan org nak meragut tu.. huh!.. tension2!

Abah & Ummi




Abah Ummi,
Kasih kalian umpama suria
Yang menyinari dunia
Kalian hanya memberi
Tidak mengharapkan kembali
Umpama lilin membakar diri

Mungkinkah..
Ketika embun turun
Dan pohon kehilangan daun
Akan kumampu membalas
Segala kasih yang kalian curahkan
Sedangkan seisi dunia
Takkan mampu
Kerana jasa kalian
tiada taranya...


Abah Ummi,
Ukirlah senyuman
Yang paling manis
Agar kemanisan itu
akan terus berlagu
Di dalam nada rindu
Buat anakmu...


Abah Ummi,
Doaku untuk kalian sentiasa.

Rindu

++Aku rindu masa lalu..
++Aku rindu pada Kak Ros!! mana akak aku ni???
lama dia singgah jenguk merpati ni haa...
++Rindu ngan geng mesra.. dah x hang out ngan depa...
++windu nak main bowling!!!

tadi dapat msg dr Fina..
**Da, sblom ko bawa diri dari kl ni kita p makan2 dulu tau**

uwwaaa.. sedih ar plak , tak lama je lagi aku nak ke johor..
aku sedar bukan senang nak datang shah alam or kl ni haa..
aku melepaskan dunia & kengkawan ku termasuk dia ku chenta.. ihikss..


++Lepas ni mesti windu ngan Kak Zie
++Windu ngan keje kat 7 E
++Windu nak surfing kat mutiara digital.. err asyik dpt diskaun je.. kuang3x..

dalam masa yang sama skrg ni aku rindu sangat ngan adik-adik aku kat batu pahat.. abah & ummi plak still di hospital johor bharu..


--Info--
Khamis , 8 / 3 / 2007 .. abah kena operate, masukkan bateri aktifkan jantung.. Doakan semua berjalan lancar...

Jeles

Aku jeles!!! jeles!! jeles!!
nape org lain leh hepi, aku x?
nape aku x dpt join gath mesra?
life aku utk keje je..
pastu aktiviti ngan kengkawan x ada..
aktiviti ngan family pon x ada..
keje.. keje..keje...
jeles life org lain cantik je..
org lain pandai, aku tak..
org lain bertuah, aku tak..
org lain berjaya, aku tak pon..
org lain bg family happy, aku tak pon...

NIE Minus Ion Red Coffee



NIE MINUS ION RED COFFEENIE Minus-ion Red Coffee is made from imported premium coffee beans and has the following properties:


  • Strengthen heart and gall bladder
  • Detoxify blood
  • Improve digestive system
  • Boost energy
  • Accelerate cell reproduction
  • Contains beta-carotonoids
  • Strengthen immune system
  • Improve memory
  • BOND Life Ionic Milk Powder





    Life Ionic Milk PowderMempunyai antibodi untuk melawan segala jenis penyakit.Membentuk daya tahan badan untuk melawan penyakit dan menyembuhkannya.BOND Life Ionic Milk Powder bertindak sebagai perangsang pembentukan antibodi semulajadi untuk :
    • Membunuh virus, bakteria dan parasit
    • Melegakan atritis dan masalah auto imun
    • Melawan selsema, influenza dan alahan
    • Merangsang pertumbuhan
    • Lebih bertenaga dan aktif
    • Menghindarkan serangan penyakit
    • Membantu meringan osteoporosis
    • Mengawal gula dalam darah
    • Mengurangkan lemak
    • Meningkatkan prestasi seksual
    • Membantu mengurangkan kesakitan pada sendi-sendi
    • Penyakit hati, Anemia, Ulser, Pankreatitis
    • Mencerdaskan otak
    • Menguatkan ingatan
    • Anti penuaan
    • Menyahtoksik

    Tindakbalas proses pemulihan

    - Lemah- Mengantuk- Penat
    Ini merupakan reaksi semasa proses penggantian Tisu-tisu badan yang rosak disebabkan penyakit.

    - Berpeluh- Demam- Sakit kepala- Menggigil
    reaksi disebabkan oleh peningkatan kadar metabolic dan paras tenaga badan akibat daripada pembuangan toksin melalui saluran perkumuhan.

    - Gatal- Kerap buang air- Kerap buang air besar
    Reaksi semssa proses penyingkiran bahan buangan yang lama terkumpul seperti metabolis,logam berat dan lain-lain bahan yang tidak diperlukan oleh badan.

    - Sakit perut- Sakit otot- Loya- Denyutan jantung cepat
    Reaksi untuk proses pembaharuan dan pensetoran sel-sel baru di dalam tisu badan.

    Love is in the air....



    Lilypie Second Birthday tickers
    Lilypie Maternity tickers