Ayat Seribu Dinar




:: Ayat Seribu Dinar ::
Mafhumnya: Barangsiapa yang bertakwa kepada Allah, nescaya Allah akan lepaskan ia dari masalah hidup Dan diberikannya rezeki dari sumber yang tidak diduga. Dan barangsiapa yang bertawakkal kepada Allah, nescaya Allah akan mencukupkan keperluannya. Sesungguhnya Allah melaksanakan urusan ( yang dikehendaki ) Nya. Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu.

Special Friendship . . .

You are the special one
With whom I needn't pretend
You're always there when I need you
Just like a proper friend

I didn't think I'd trust anyone
The way that I trust you
But you have this way about you
And know how to get through

I've told you things I've only thought about
Of silent dreams I couldn't let out
Of life, emotions and trivial things
Such things of which happiness brings

I tell you if I am sad, or simply just confused
You're always there to listen, but never to be used
You tell me your secrets and what you're going through
You're always there for me as I am for you

Your friendship is a special gift
A lifetime it will last
Look to the future now and never to the past
New people you will meet, and many things you will do
But never forget me, because I'll never forget you . . .


***4 my dear bestfriend... thanx 4 everything!!***

Aku jahat rupanya...

dah lama perkara ni bermain-main di fikiran...
ntah la.. aku x sangka gak..
rupanya aku ni teruk eh...
x pe la kalau dah kata aku jahat..
nampak je aku ni baik kan???
aku plak mudah benar dipijak2 ..
senang kena tipu...
okla.. kalau nak sangat aku jadi jahat..
boleh je... malas dah nak buat baik...
nak sangat aku jahat kan??
fine! tapi kan.. nape la cite berbelit2..
aku x paham la!
jap macam tu..
jap macam ni..
pastu salahkan aku...
tension tau tak????
kata ada sesuatu yang berlaku...
peh tu x nak plak bagi tau kat aku..
aku mesti la pikir lain kan?
dah dibiarkan aku sengsorang tertanya2 dgn seribu persoalan...
hah! cerita sebenar diberitahu pada org lain..
tapi tidak pada aku!
nape??? boleh tak jelaskan???
last-last aku dicop jahat oleh semua org!!!!!!

wokeih la.. nak sangat aku ngaku...
ye.. aku mmg jahat...
aku bukan aku yang dulu...
aku je yg salah...
aku je jahat...


huhu... aku perasan la nampaknya eh...
konon selama ni aku baik sangat...
mcm bagus je kan???
adehhh .. jahat jugak aku...
aku jahat rupanya....

Is this your h/p number?

1) Key-in the first 3 digit of your handphone number(not the 01x number) into the calculator
2) multiply by 80
3) add 1
4) multiply by 250
5) plus last four digit of phone number
6) plus last four digit of phone number again
7) minus 250
8) divide by 2 at last

Is it your handphone number????

AMAZING ISN'T IT !!!

..suasana baru..


suasana keje dah x best..
hanya kerana mulut seorang,
yang lain semua start x suka aku..
ntah ape minah tu bawak cite pasal aku...
aku pon x tau..
sedihnyaaa... apa salah aku???
salah ke aku naik pangkat??
nape? x puas ati tu, inform je la aku..
x yah la nak buruk2kan aku pada org lain..
aku berlagak ke? aku tunjuk macam bagus?
aku rasa aku adalah aku yang dulu...
mmg la kena tegas... tapi x der la melampau..
aku cuma suruh kuar fotostat je...
kan time tu aku store in-charge..
kena la ikut arahan aku..
aku pon x der la nak melebih2..
skrg derang semua dah
x nak senyum + tegur + bercakap ngan aku lagi...
adehh tension maaa...
macam mana nak jadi ketua yg berjaya
kalau benda kecik ni aku x dpt tahan??
ni baru cabaran dr staff..
belum lagi kata-kata pedas dari bos2 tinggi semua tu..
inform pada bos aku.. mmg la semua akan rasa semua ni..
bila naik pangkat, bila jadi bos... x semua org suka..
dari kawan leh jadi lawan...
aku kena jadi hati kering ni...
org nak kata apa pon ... katalah..
asalkan aku wat keje aku..

arghhhh...

banyak sangat yg berlegar-legar kat dalam pala ni haaa!!!!!
tapi x tau nak mula dari mana..
tension!!!! geram!!!
arghhhhhh!!!

Kasih Yang Terpisah


Adakah engkau
Dapat merasakan apa yang ku rasa
Tentang apa yang telah terjadi
Oh inikah suratan yang ku terima kini

Bukan salah diri mu
Bukan kau pinta semua kan terjadi
Kerna hati ku mencinta
Semua terlukis rasa yang kecewa

Andainya kini
Dapat ku ulang semua kisah silam
Pasti ku akan menyayangi mu
Selamanya hingga ke akhir dunia

Tapi apakan daya
Terpisahlah jua kita akhirnya
Pengorbanan mu pada diri ku
Tak pernah ku hargai

(Korus)
Sukarnya untuk merubah
Sukarnya untuk ku melupakan
Kenangan bersama telah tersurat
Ku layari bahtera ku ini
Akan ku teguh

Ingin lagi ku bersama
Ingin lagi ku peluk
Walau sesaat cuma
Walau di maya kau menjelma
Untuk bermesra
Pasti tak bisa
Kembalikan diri mu

Adakah engkau
Tak akan melihat ku di sini
Bukan ku rayu untuk simpati
Tapi maafkanlah

Kerna kesilapan itu
Takkan kau lupakan
Pasti ku ubah segalanya

Tiada Lagi Tangisan

kini telah lama kita berpisah
rintihan asmara kian berubah
tiada lagi mengharap
tiada lagi belaian manja mu
semua telah berakhir

ketenangan hidup menyinariku
keperitan cinta terlerai sudah
tabah dengan hati luka nan berduri
ku mengenali siapakah diriku
yang sebenarnya

tiada lagi tangisan
tiada lagi air mata
membasahi jiwa luka
yang tinggalan hanya memori duka

semuanya diduga prtemuan kali ini
takkan berkekalan
berakhirlah istana bahagia

biarkan daku hidup kesorangan
tak perlu lagi cinta yang menghiris luka
titisan air mata kini kekeringan
tak perlu menabur kasihmu

dan kini tertutup jendela harapan ini
kau yang menanti ke pangkuan aku
semua takdir yang telah ku temu akan ku rela segalanya tanpa mu



Love is in the air....



Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers