Ayat Seribu Dinar




:: Ayat Seribu Dinar ::
Mafhumnya: Barangsiapa yang bertakwa kepada Allah, nescaya Allah akan lepaskan ia dari masalah hidup Dan diberikannya rezeki dari sumber yang tidak diduga. Dan barangsiapa yang bertawakkal kepada Allah, nescaya Allah akan mencukupkan keperluannya. Sesungguhnya Allah melaksanakan urusan ( yang dikehendaki ) Nya. Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu.

Mr. Z n i

"However good or bad you feel about your relationship, the person you are with at this moment is the "right" person, because he or she is the mirror of who you are inside."


kalu aku pk keburukan dia... pjgnya list mmg x hengat... asal boleh je semua nk masuk... ada gak yg sesaja je aku pepandai tambah.. huhuhu...
tapi biler aku listkan lak segala kebaikan n jasa2 dia terhadap aku... adusss.. sungguh aku x berterima kasih la pulak... terasa aku ni mengada2 sangat... x tau diuntung....
selalunya bila aku bad mood, mulala aku angin... antar sms yg berapi2... kunun2 nk sakitkan ati aku je... uikhss silap... nk sakitkan ati dia... tp aku sendiri bertambah2 sakit ati... aku mula la anto email meluahkan segala ketidakpuasan ati aku ni haaa....
tp skrg.. aku cuba bertahan... ye ar.. nnti lama2 dia bosan... x pasal2 break lagik...
penat ar nk start relationship baru..
peh tu nnti bertambah plak sorang lagik musuh aku...
jeles gak tgk org lain leh berbaik2 sesama insan...
aku ni asik nk membenci org plak...
tp mmg pe'el aku... kalo dh benci, mmg benci terus...
meluat siot... huhuhu....
ari ni baru dua hari aku x jupe dia.. ada la sket rasa kecik ati...
dia of kos mcm x ambik port.. huh! mula la aku nk pk jahat dia je skrg... saja nk wat ati sakit... heheh.. sunguh jahat aku ni..
tp cepat2 aku teringat dia melayan aku 2 kali masa aku demam teruk...
mula la termenung...
tgk tv pon x der perasaan...
terasa kosong...

bila dia call, aku x angkat...
nkmerajuk la kunun... ceh!
kebetulan plak aku kehabisan krdt..
dia pon sama...
so, dua2 x anto msg... huh!
lantak p la....
apa yg terdetik dlm hati...
Jika jodoh aku dgn dia, aku terima...
Jika dia bukan jodoh aku... aku pasrah....

demam lagik...

salam semua...
mlm ni aku gagahkan juga menaip dan kemas serba-sedikit umah merpati ni....
takkan nk biarkan bersawang ye dak...
selalunya aku akan tulis kat kertas pjg lebo dulu, pastu baru taip balik..
skrg ni dh makin malas... pastu aku lebih rela simpan dlm ati... hmmm...
lagipun 2 minggu lepas aku x bape sihat... sblom ni aku penah inform yg aku demam sampai seminggu kan? jadi balik la... tapi kali ni, 3 hari aku terseksa.. opsss x baik wooo... 3 hari aku diberi ujian.. hari pertama tu , kat ofis aku dh mula lemah... kurang bertenaga... balik keje singgah umah kak raina (officemate aku), ambik beg baju... mlm sblom tu aku tdo umah dia maa.... pala dah berdenyut2.. aku baring la jap, konon2 nk rehat la kejap kan...
tapi bila angkat balik kepala, mmg berattt sangat rasanya... mak kak raina x bagi balik... aku lak degil... ye ar, aku dh janji nk jupe mr Z aku tu.. biasala.. aku ni kan suka sgt lebihkan org lain dr diri sendiri.... huhuhu....
so, aku pon drive dlm keadaan yg x stabl tuh... memula bawak la pelan... kaki pon lenguh2... nk tekan cluth pon susah... tapi kalu dh kata tabiat.. mmg susah nk buang.. aku bwk gak laju... dlm kepala terbayang2 bantal n tilam.. aku pk nk baring je.... tp , yg penting kena jupe Mr Z dulu.... nak tau bila aku drive lelaju tu, dada aku kurang le rasa sakit... puassss sesangat... Ya-Allah, alhamdulillah x jd apa2 kat aku.... ishhh kalu polis ada, mmg aku dg kena saman... gila btol..
sampai umah, just basuh2 muka je, aku terus tdo... x tahan giler.. satu badan aku sakit.. Ya-Allah, aku x tau nk ckp camner... mengerang dan sampai meraung2 gak aku.. osmet mmg risau.. tp, aku nak tunggu mr Z bwk p klinik.... dia balik keje kul 230pg... so, aku p klinik kul 3pg maa... dah la dgn purse tertinggal kat office... sib baik laci aku tu locked... dan juga, nasib baik ada ic photostat kat umah... mcm2 la aku ni.... nk berjalan pon x leh, sampai kena papah... serba x kena... jap sandar kat dinding..sat lagi sandar kat bahu dia... letak pala kat peha dia pon, x ok gak... rasa nk muntah... jap tu rasa sejuk gilerr.. peh tu rasa panas giler... ishhh mcm2la aku nih!
aku mc esknya.. seharian kat umah... boring sesangat... kuar jln sorang2... x reti ar dok umah.. huhuhu... tengah hari tu, mak Mr Z dtg.. dia urut badan aku... haaa time tu aku uzur.. maybe sakit jd berganda... sbb aku kalo dtg bulan mmg kena senggugut... erkss...
hari ketiga aku dtg office dgn rasa terpaksa... bos aku dh panggil wat invoice n DO... byk order katanya... so, aku yg kunun2 pekerja yg bertanggungjawab n berdedikasi dtg la... mmg byk order... turun naik tangga mcm org tua plak aku.. terbongkok2... selama ni aku x heran pon.. lagik aku suka.. satu exercise wat aku ar... ihikss... aku asik batuk2... pastu selang setengah jam, p toulet nk muntah.... alih2 aku disuruh balik.. wat half day nmpknya...
hari2 berikutnya, demam aku dh kebah... alhamdulillah...

Love is in the air....



Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers