Ayat Seribu Dinar




:: Ayat Seribu Dinar ::
Mafhumnya: Barangsiapa yang bertakwa kepada Allah, nescaya Allah akan lepaskan ia dari masalah hidup Dan diberikannya rezeki dari sumber yang tidak diduga. Dan barangsiapa yang bertawakkal kepada Allah, nescaya Allah akan mencukupkan keperluannya. Sesungguhnya Allah melaksanakan urusan ( yang dikehendaki ) Nya. Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu.

Ape-Ape Aje

Aku baru je balik dari umahh famili aku kat BP... Rumah aku atas bukit dan di tengah2 pekan.. So, x banjir eh.. jupe member je.. Semua stok tanya.. Banjir ke? Soalan yang sama diulang2 dan aku pon penat ler nak menjawab jawapan yang sama.. iskhh.. kalau banjir? ok, aku maybe leh ceritakan pengalaman menghadapi banjir kan..

Hmm bestnyee 5 hari cuti !!!... Tdo lena, bangun lambat... leh tdo lambat.. huhu...
uiks x semestinya aktiviti aku tdo je.. Tolong ummi masak.. Walaupun ummi masak simple, ala kadar je.. Tapi aku makan macam hape laa.. Asyik makan jer.. Kat shah alam x makan.. Kalau makan seciput je nasi... iskh.. Tembam dah balik... Tahu badan dah naik , makan main belasah gak... ekekke... Shopping ngan ummi.. Syiokk.. Dari shah alam ke bp aku hanya bawak 1 beg je.. Haaa balik shah alam, ambik kau 3 beg sekali harung... muahaha...
Konon dalam ati pk - "Tak pe, pak we aku leh tolong angkut kat stesen bas nanti".. Ceh berangan di siang hari maa.. Dah la lambat... Pastu tunggu dalam kete plak tu... Hampeh toll! Cait!

uihss semangat maa aku mulakan keje.. Sampai kedai, hati berbunga riang.. Siapkan sales calendar, salin MR, list OOS CDC, kemas backroom... Aku berpuas hati dengan keje aku... dan seboleh-boleh nya... aku mahu bos sampai pagi nanti, dia berbesar hati tgk banyak keje yang beres.. cian dia x backup sepanjang aku bercuti, semua keje dia buat... Siapa lagi kalau bukan Kak Zie... my dear manager.. aku paling respect + sayang kat dia.. Dia x pernah marah gila2 sepanjang aku keje di bawah pengawasan dia kat sec2.. Tapi aku buat slek plak.. Ada 1 kes ari tu aku wat hal... 1st time aku kene marah.. menusuk hati dan jjantung... terhiris luka berbekas sampai hati ni.. ntah2 dia pon dah tawar ati & x percaya ngan aku.. skrg aku mana nak terlampau rapat... aku cuba berhati-hati.. dalam senyum manis & gelak tawa dia tu, mana tau dlm ati dia nak tak nak je layan aku.. ekceli x baik kan curiga ngan org...

oh ya... x sangka selama ni aku ditikam dari belakang oleh staf merangkap teman baik aku di tempat keje.. mmg aku rapat giler.. aku gila2 ngan dia.. rupanya dia jadi org tengah cucuk2 staf lain.. patut ramai benti... dia nak cucuk Kak Zie.. cite keburukan aku... itu ini... Tapi dia salah dia x tau aku dah kenal lama ngan Kak Zie..

***Haiiiyaaa... my darling dah panggil maa.. nak teman dia pi subang plak... nanti i sambung balik... ****

Baru

Tahun baru

Salam tahun baru 2007... dah 2 minggu eh kita di tahun baru... uihss aku bz bebeno sampai tak sempat nak update... Ari tu x celebrate pon.. Pulak tu kita baru lepas raya haji kan.. Lagipun time tu aku keje... Balik keje kul 11 lebih dah.. Tgk bunga api dari umah je... berdentam dentum bunyi, kuat giler sbb abang-abang bujang kat sini siap pasang mercun.. Bingit jer telinga... Aku ingat nak la lari p KL gak.. ada la buat janji ngan someone.. Tapi hampeh je x jadi sbb kete aku dah abes minyak!!! uwaaa... sabo je ar... Alaaa x jadi pon bagus gak, ye ar keesokkan harinya aku keje pagi.. Mampus x bangun kang kalo meronggeng sampai 3-4 pagi.. Huhu...


Azam Baru
  • dpt keje
  • sandal
  • high heels shoes
  • Management Trainnee
  • nokia 6230i
  • kitten
  • Laptop
  • Digicam
  • Perodua Kembara
  • Satria GTi

  • so far .. dari list kat atas tu, alhamdulillah ada yg dah tercapai... dan yang paling penting tahun lepas dah 2 kali naik pangkat...hanset... walaupun x dapat ape yg diimpikan.. aku dah tukar pakai sabun.. kira ok la tu.. walaupun x dapat kembara atau satria, aku dapat proton saga pon alhamndulillah... at least ada la transport nak pegi balik meeting... pas ni balik lewat, naik kete je.. x yah dah risau balik jalan kaki tgh malam sengsorang dalam kegelapan.. huhu skrg nak kumpul duit beli digicam maa.. pengting tu... aku kan mamarazzi.. ihikss.. x senang duduk kalu x der camera...
    Suasana baru
    ummi dah pon pencen... aku keseorangan di Shah Alam.. selama ni aku di bawah kawalan family... skrg alone.. aku berdiri atas kaki sendiri.. sunyi plak ummi x ada... Slalu ummi akan datang tnpt aku keje.. tunggu aku abes keje, kitorang p makan.. ummi la slalu contact aku.. ajak p situ p sini.. aku plak sentiasa bz, byk gak ajakan ummi tu aku tolak.. aduhh menyesal plak x layan ummi.. Sorry ummi... sejak ummi jadi housewife nih.. sejak aku lone ranger nih.. Nasi dah jarang giler aku sentuh... Menu aku tiap-tiap hari roti je.. Sampaikan aku tak ada pon feel nak makan nasi.. Kalau dapat makan pon, aku ambik sket je.. itu pon dah kenyang.. org kata aku diet.. mula-mula tu diet ar.. tapi bila dah terbiasa, bukan diet lagi tu... Alahhh tak makan nasi ,tak slim pon.. ceh!

    Baju Baru
    Dah 2-3 kali order, baju manger baru la sampai... 2 helai! Best dapat baju baru! Biru & cantik lagi... hehe... Tapi masih size besar... American size maa... paling kecik saiz M.. adehh..

    FM Baru
    Haaa start ari ni kitorang dapat Field Manager (FM) baru... nampak mcm skema jer.. pastu giler kuasa... huhu ramai yg cakap.. aku sambung jer.. ihikss.. jahat tolll... tak pela.. ikutkan aje.. aku harap leh la geng ngan dia.. lain bos lain perangainyee... sabo & kena bertahan.. itu je la resipi + petua + tips dari senior...

    Baru dapat cuti
    Horeyyyy.. x sabonye nak cuti... Ari jumaat ni aku start cuti... seminggu maa... dari bulan lepas aku x cuti tau.. bengang gak ar... aku nak cuti.. ada plak yang benti.. kena la cover... bukan nak berkira.. tapi sape leh tahan kan.. aku nak rehat gak.. yang aku tension, orang asyik nak salahkan aku plak.. uihss skrg aku mmg buat perangai.. lepas geram.. biar ar... buat betul pon salah... buat salah mmg org akan marah kan... baik aku buat salah... okla.. aku akan cuti, tenangkan fikiran... naik dari cuti, aku akan ubah balik perangai.. Insya-Allah...

    cepat arrr!!

    iskhhh.. mana tah dia nih... aku dah lambat nak p keje ni haaa...
    malas ar nak tunggu... iskhhh!!!


    hmmm x sempat dah nak update.. esok lusa la...

    Love is in the air....



    Lilypie Second Birthday tickers
    Lilypie Maternity tickers