Ayat Seribu Dinar




:: Ayat Seribu Dinar ::
Mafhumnya: Barangsiapa yang bertakwa kepada Allah, nescaya Allah akan lepaskan ia dari masalah hidup Dan diberikannya rezeki dari sumber yang tidak diduga. Dan barangsiapa yang bertawakkal kepada Allah, nescaya Allah akan mencukupkan keperluannya. Sesungguhnya Allah melaksanakan urusan ( yang dikehendaki ) Nya. Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu.

Kucing


I LoVe Cats!!!!!
Muahhh...



nak nengok gambo lg?? .. p album aku ni haa...
http://huder.fotopages.com

ske betul aku nengok kucing-kucing ni, especially kitten la.. alahai dah le kecik.. pastu lincah plak tuh.. kalau yg besar tu kureng sket le comel dier.. ye la kucing kan ader byk baka.. yg baka biasa kita tengok tuh .. aku x der l atertarik sangat.. huhu aku bukan reti sgt pasal baka kucing nih.. egegeeheh.. mak cik sebelah umah ader kucing lawa... ekor dier mengerbang! bulu banyak plak tuh! gebu sehhh!! sejak akhir-akhir ni aku slalu le dok kat luar rumah.. bermain ngan kucing comel belaka ni haa.. bukan kucing aku pon... kucing jiran sebelah.. kakak-kakak bujang tu yg bela.. ader 4 ekor anak kucing... 3 jantan & 1 betina.. Dlm byk² tu ader la sekor yg lincah kemain! Tak takut pon ngan org lain.. kucing² ni x der nama.. kakak sebelah tu stok panggil meow-meow je kat kucing² ni.. huhu x best betul.. aku rasa nak bagi nama.. tapi kang dikata melebih-lebih plak.. kakak-kakak tu pon mcm kurang senang aku melayan kucing-kucing dier ni.. siap kasi minum susu lagik.. aii susu lembu maa.. heheh... ske hati aku je kan... alaa aku tengah boring laa... ada kucing ni best sket.. tapi abah plak x ske... tu yg kitorang x bela kucing nih.. sedihnya rasa... cuti sekolah lepas aku & family p rumah mak teh kat pahang tu.. depa ada 2 ekor kucing baru.. 1 jantan & 1 betina.. si jantan panggil "Cikon".. pastu si betina plak "Alice"... dua-dua aktif.. haa berlari-lari la dlm rumah tuh.. seronok betul! Aku ader la ambik gambo & record video... silap aku tak save kat komputer.. abah nengok kamera... dier bising, pesal byk sgt gambo kucing ni.. terus dier delete!! uwaaaaaa!!! menangis tak berlagu! haaa skrg aku ambik gambo puas-puas! save terus kat thumb drive aku... selamat la gambo-gambo kucing ni... buat kenangan & melepas kerinduan pada masa akan datang... yela aku dah nak pindah rumah... so lepas ni x dpt le nak bermain ngan kucing-kucing ni lagi....

ekspress...

aku kat kamunting skrg ni..
umah wan taiping...
hmm cakap kat ummi nak kuar beli paper..
alih-alih aku singgah cc plak.. huhu..
ingat tadi nak p pasar..
sib baik tak jadi..
ummi kata dier p ngan abah..
wan plak nak p bank ngan achik..
nampaknya aku kena masak le jap lg..
sempoi je la masak..
family aku je yg makan.. ihikss..
petang karang gerak balik umah kat shah alam..
hehe adik-adik aku ponteng sekolah sehari..
ponteng pon x leh nak enjoy..
keje sekolah berlambak..
wokeih la...
dah lama nih.. konon "kejap" je...
biasa je.. :)

Blogspot ni bengong ker??

pesal blog ni eh...
biler tekan publish post...
ada error plak..
pastu p refresh..
bukak kat edit post...
tetiba ader entry baru..
ntah aper ntah..
biler plak aku tulis??
mmg sah bukan aku tulis..
ada org yg sama id ngan aku ker??
kalau sama pon, takkan password pon sama??
haiyyyaaa... fenin.. fenin...

Pemanggil/Panggilan Misteri

Geram!geram!Mana taknya,aku dpt miskal tanpa mengetahui siapa gerangan pemanggiltu semua.
Mungkin bebudak mesra.. Tak kisah la.. Ye la aku pernah hilang buku telefon.
Mmg byk no tepon bebudak lama+baru x der dlm simpanan..
whatever pon mention la kat aku.
Ces! Aku hangin betoi! Dah le call three seconds..
Pastu leh plak tanya kat aku..
"Awak sapa?"
"Sapa nama awk?"
"Awak dok mana?"
Lorr dia yg call, tetiba plak p tanya kat aku..Patutnya aku yg kena tanya sumer tu..
Iskh!Ada yg call, bila angkat je, dia terus letak!Penat je aku angkat!
Tertanya-tanya gak arr cam ner depa leh dpt no aku ne?
Sama ada depa tu pakai bantai tekan no, pastu dpt.. ataupun member kasi..
Aku x leh tahan tahap kegeraman aku ni kalau ada yg sengaja kasi no aku kat org lain dgn sengaja
semata-mata utk mempermainkan aku.
Huh! Dah x der keje lain ke yg leh dibuat selain mempermainkan + memperbodohkan org nih?
Benci betul!
Di suatu petng yg damai, aku dpt call yg menyebabkan aku bengang je ari tuh!
Mamat ne sibuk plak nak berkenalan.
Tanya nama,umur,dok mana, dah ader ke belum, bla..bla..bla..
Aik tuan inspektor mana plak nak soal-soal aku nih?! Tak berminatlah!
Aku tanya plak sapa yg tgh berckp tu..Dia x mo plak bg tau..
Kata nak kenal.. Takkan dia kenal aku je kot.
Bila jadi member ni, for sure memasing saling mengenali..
at least nama & dok mana.. ye tak?
Ni nak berteka-teki la plak aihh.. Tak kose la den nak melayan ye..
Tanya gak la cam ne dpt no aku.. Dia ckp member bg.
Tanya sapa member tu.. Tak bg tau pon..
Siap gelak-gelak lagi..Haii lawak ker??Menyampah!
Hmm katakanlah aku ni bukak bisnes.. Ok gak la panggilan misteri ni..
Boleh promote bisnes.. kan? kan?Hehe..
Adeh.. Aku tak tau la sapa yg suka-suka bg no aku ni.. Geram sehh..
Ala 2-3 org yg terlintas di kepala..
Tp x elok plak main tuduh-tuduh.. hmmmmmmmmm......
Bagi aku, tak salahla kalau nak miskal ke aper..
Main three seconds call ke..
itu pon sbb aku kenal siapa pemanggil tuh..
Kekadang aku miskal balik.. Pastu aku akan tersengih sendiri mengingatkan member yg buat tu..
At least depa ingat gakkat aku kan.. Tq..Kalau nak bg numbr aku tu kat org yg aku kenal.. ok je..
err mungkin ni kot salah satu sbb member sorang tu x kasi numbr dia
sewenang-wenangnya diberikan pada org lain..
Phone book kat hanset aku ne byk gak la list pemanggil misteri nih..
Siap assign tone lagik! Bila dengar ringging tu, dah tau la ..
Group "Org-org yg x dikenali"..So x yah buang masa angkat..
Biarkan sehingga berhenti berdering..
Padan muka!

Aku & Masa depan

skrg ni musim org demam ker?
baca entri member tu, dia baru lepas demam..
lepas baca entry tuh.. aku plak demam..
aikk buleh berjangkit dr entry ker? muahaha..
adik-adik aku plak berjangkit dr aku.. huhu pembawa penyakit btol ler...
sakit dada aku menahan batuk nih.. uhuk.. uhuk..
abah bising pesal la kak long ni nampak letih je.. tak bermaya..
bukan buat keje berat pon.. dok umah je..
ntah la.. nak pi klinik nih.. check aper yg x kena..
harap-harap aku tak der la penyakit kronik ke aper..
jauhkanlahhh..
mood aku pon tak berapa baik..
rasa down sangat..
byk perkara yg aku pikirkan sebenarnya..
sampai naik pening pala... huhu..
dlm pada tu, sempat gak tuh berangan.. cait!
ntah aper-aper aku nih...

haii aper la nak jadi ngan aku nih..
abah tanya perancangan aku utk masa depan..
aku tak tau nak jawab aper..
ye la aku bukan rapat ngan abah..
gerun gak.. salah ckp kang.. tak pasal-pasal bising dier..
lagipun aku nih bukan jenis kongsi rahsia..
sumer stok simpan sendiri... simpan dlm hati..

opsss dah cerita kat sini la plak... hehhe..
tak pe la.. citer sket je kan..
maner bleh byk-byk..
aku kedekut maaa...

Happy New Year!!


Love is in the air....



Lilypie Second Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers